Cursus CO2-Prestatieladder voor adviseurs

Ben je adviseur binnen diverse organisaties en wil je klanten helpen met de CO2-Prestatieladder? Heb je al een keer nee moeten verkopen omdat je geen kennis over de CO2-Prestatieladder hebt? Ik kan je hiermee helpen.

Wat is de CO2-Prestatieladder?
De CO2-Prestatieladder is een instrument dat bedrijven helpt bij het reduceren van CO2. Het doel van de ladder is (1) bedrijven te stimuleren om de eigen CO2-uitstoot – en die van hun leveranciers – te kennen en (2) permanent te zoeken naar nieuwe mogelijkheden om de uitstoot terug te dringen. De ladder stimuleert bedrijven vervolgens om (3) die maatregelen daadwerkelijk uit te voeren en bovendien (4) de verworven kennis transparant te delen en (5) samen met andere organisaties actief te zoeken naar mogelijkheden om de uitstoot gezamenlijk verder terug te dringen. (Bron: SKAO)

Waar ik je mee kan helpen
Vanuit mijn ervaring kan ik uitleggen hoe een bedrijf begeleidt kan worden om een certificaat voor de CO2-Prestatieladder te behalen. Na het begeleiden van meer dan 50 organisaties heb ik alle situaties meegemaakt en ken ik de eisen door en door. Vanuit mijn ervaring kan ik ook formats geven die bij klanten ingezet kunnen worden om eenvoudig en snel aan alle eisen te voldoen.

Het liefst leer ik het een adviseur (of meerdere) aan de hand van een concrete klantvraag. Zo breng je de kennis direct in de praktijk. Een klant hoeft hier niets van te merken zo lang ik op de achtergrond met je meedenk.
Het is ook mogelijk dat ik in een aantal dagen (afhankelijk van kennis en ervaring) alle kennis overbreng die ik heb. Hierbij hoort in beide gevallen de uitleg van de formats en de formats zelf.
In beide gevallen weet je aan het einde van het traject hoe een klant begeleidt moet worden naar niveau 3, 4 of 5 op de CO2-Prestatieladder. Na het traject blijf ik graag beschikbaar om vragen te beantwoorden.

Interesse in een cursus? Neem contact op.

Groene stroom!? Hoe zit het nu eigenlijk.

Een gastblog van Willem Groenendijk (Robert Bosch Nederland) over de vragen rondom groene stroom. Wat is het verschil tussen groene en grijze stroom? Hoe weet je zeker dat de groen stroom die je koopt op een duurzame wijze is opgewekt? Deze vragen komen aan bod in deze blog. Veel leesplezier! Groene skipistes en een warme […]

Bekijk blog post

Energie audit, een moetje of een kans?

Er zijn meer sexy onderwerpen om over te schrijven dan een enerige audit. Het is de afgelopen maanden duidelijk geworden dat niet ieder bedrijf weet wat een energie audit (of EED) is. Wat ze er mee moeten en dat het soms onwijs simpel is om te voldoen weten veel bedrijven ook niet. In deze blog […]

Bekijk blog post