CO2-footprint

Moet u aan de slag met een CO2-footprint maar heeft u geen idee waar te beginnen? Dan kan ik u verder helpen.

Wat is een CO2-footprint?

Een CO2-footprint is een weergave van alle energiestromen (gas, elektra, benzine, diesel, etc) binnen een organisatie omgerekend naar CO2 (in ton of kg). In zijn eenvoudigste vorm is dit een lijstje in excel met daarin de verschillende energiestromen met het verbruik (in m3, kWh, liters, enz) met daarachter een omrekenfactor (emissiefactor).

Waarom een footprint?

Een CO2-footprint geeft u meer inzicht in uw organisatie. Specifiek in het verbruik van diverse energiestromen zoals gas, elektra en diverse brandstoffen. Het inzicht wat u krijgt kunt u gebruiken om te zien waar bespaart kan worden. Besparing van energie levert u direct een kostenbesparing op.
Daarnaast wordt de footprint opgesteld volgens een internationale norm en kunt u aan partijen die hier belang bij hebben aantonen dat u met duurzaamheid bezig bent. Denk hierbij aan opdrachtgevers die dit terug laten komen in aanbestedingen of het bevoegd gezag in de vorm van de EED (lees hier meer over de EED).

Waar ik u mee kan helpen

Vanuit mijn ervaring kan ik u helpen om een goede CO2-footprint op te stellen. Dit kan ik in zijn geheel voor u doen of we doen het samen zodat u het de volgende keer zelf kan.

De basis voor het opstellen van een footprint zijn twee soorten gegevens. Als eerste bedrijfsspecifieke gegevens van verschillende energiestromen (gas, elektra en diverse brandstoffen). Deze gegevens heeft elk bedrijf beschikbaar in de vorm van rekeningen of opgaves van een leasemaatschappij of brandstofpas.

Aan de slag met een CO2-footprint? Neem contact op.

Energie audit, een moetje of een kans?

Er zijn meer sexy onderwerpen om over te schrijven dan een enerige audit. Het is de afgelopen maanden duidelijk geworden dat niet ieder bedrijf weet wat een energie audit (of EED) is. Wat ze er mee moeten en dat het soms onwijs simpel is om te voldoen weten veel bedrijven ook niet. In deze blog […]

Bekijk blog post

Groene stroom!? Hoe zit het nu eigenlijk.

Een gastblog van Willem Groenendijk (Robert Bosch Nederland) over de vragen rondom groene stroom. Wat is het verschil tussen groene en grijze stroom? Hoe weet je zeker dat de groen stroom die je koopt op een duurzame wijze is opgewekt? Deze vragen komen aan bod in deze blog. Veel leesplezier! Groene skipistes en een warme […]

Bekijk blog post