Energie audit (EED)

Heeft u een brief over de EED gekregen van het bevoegd gezag? Heeft uw bedrijf meer dan 250FTE of een omzet van meer dan 50 miljoen? Dan moet u aan de slag met de EED of te wel het uitvoeren van een energie audit. Ik kan u hiermee helpen.

Wat is de EED?

De EED is voluit de Energy Efficiency Directive, een richtlijn bedacht door de Europese Commissie. De EED bestaat uit twee verplichtingen, het uitvoeren van een energie audit en het maken van een plan om energie te reduceren.

Wat is de toegevoegde waarde van een energie audit?

Eigenlijk zijn er drie antwoorden op deze vraag:

Als eerste is het sinds juli 2015 een verplichting om hier aan te voldoen en betekent dit dat het gevolgen heeft als een bedrijf niet aan de regels voldoet. U wilt als organisatie geen gezeur met de overheid dus wil je voldoen aan deze eis.

Als tweede kunt u geld verdienen met de energie audit. Een energie audit geeft namelijk inzicht in het energieverbruik en daarmee in de kosten van een onderneming. Uit mijn ervaring blijkt dat bedrijven die aan de slag gaan met hun energieverbruik tot de ontdekking komen dat er energie (dus geld) verspild wordt.

Als laatste kan een onderneming door het uitvoeren van een energie audit ook bijdragen aan een duurzamere wereld. Een lager energieverbruik betekent ook minder CO2 uitstoot. Dat laatste is voor mij de drijfveer om bedrijven te helpen met het reduceren van energie en CO2.

Wilt u meer weten over de EED? Lees dan mijn blog hierover.

Waar ik u mee kan helpen

Vanuit mijn ervaring kan ik u helpen om aan de EED te voldoen. Dit kan ik in zijn geheel voor u doen of we doen het samen zodat u er de volgende keer zelf mee aan de slag kan.

Aan de slag met de EED? Neem contact op.

Wereldverbeteraar

Afgelopen week kwam ik een oude klant tegen die ik graag als voorbeeld gebruik om jullie uit te leggen hoe iemand, of een heel bedrijf, kan veranderen. Ik ben blij dat ik dit soort voorbeelden tegenkom en ik hoop dat ik vaker dit verschil kan maken. Eerste afspraak Ik kan mij de eerste afspraak, 2,5 […]

Bekijk blog post

Groene stroom!? Hoe zit het nu eigenlijk.

Een gastblog van Willem Groenendijk (Robert Bosch Nederland) over de vragen rondom groene stroom. Wat is het verschil tussen groene en grijze stroom? Hoe weet je zeker dat de groen stroom die je koopt op een duurzame wijze is opgewekt? Deze vragen komen aan bod in deze blog. Veel leesplezier! Groene skipistes en een warme […]

Bekijk blog post