Wat doe ik

Heeft u hulp nodig bij het thema Duurzaamheid of Veiligheid? Ik kan helpen met diverse zaken op dit gebied. Hieronder een greep uit wat ik doe. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact op via het formulier hiernaast. Ik kan niet alles maar door samen te werken met meerdere partners wil ik altijd een oplossing bieden en doe ik mijn uiterste best u zo goed mogelijk te helpen. Op de pagina Partners vindt u een greep uit de bedrijven waar ik mee samenwerk.

Certifcaten

Ik kan u begeleiden bij het behalen of behouden van de CO2-Prestatieladder. Dit kan ik doen voor bedrijven maar ook voor gemeenten of andere overheden. Ook voor het opstellen van een CO2-footprint, de controle van een ketenanalyse of het uitvoeren van een interne audit bent u bij mij aan het goede adres. Lees meer

Naast de CO2-Prestatieladder begeleid ik ook bedrijven bij het behalen van een certificaat voor de Veiligheidsladder. Momenteel zijn er twee varianten van de Veiligheidsladder. De variant die gebruikt wordt door ProRail en de variant van TenneT. Lees meer

Duurzaam advies

Naast het adviseren over diverse certificaten kan ik organisaties ook helpen om te voldoen aan de Energie-Efficiency Richtlijn (EED). Dit houdt in het uitvoeren van een energie-audit en het opstellen van de bijbehorende rapportage. Lees meer

Verder vind ik het ook leuk om mijn civieltechnische kennis te combineren met mijn ervaring op het gebied van duurzaamheid. Door beide te combineren kan ik duurzame oplossingen bedenken en technische oplossingen vertalen naar duurzaamheidswinst. Lees meer

Als laatste vind ik het leuk om mijn kennis te delen. Dit wil ik doen door andere adviseurs te leren hoe ze bedrijven moeten begeleiden voor de CO2-Prestatieladder. Zo kunnen we er met z’n allen voor zorgen dat steeds meer bedrijven aan de slag gaan met CO2-reductie/duurzaamheid. Lees meer

Groene stroom!? Hoe zit het nu eigenlijk.

Een gastblog van Willem Groenendijk (Robert Bosch Nederland) over de vragen rondom groene stroom. Wat is het verschil tussen groene en grijze stroom? Hoe weet je zeker dat de groen stroom die je koopt op een duurzame wijze is opgewekt? Deze vragen komen aan bod in deze blog. Veel leesplezier! Groene skipistes en een warme […]

Bekijk blog post

Wereldverbeteraar

Afgelopen week kwam ik een oude klant tegen die ik graag als voorbeeld gebruik om jullie uit te leggen hoe iemand, of een heel bedrijf, kan veranderen. Ik ben blij dat ik dit soort voorbeelden tegenkom en ik hoop dat ik vaker dit verschil kan maken. Eerste afspraak Ik kan mij de eerste afspraak, 2,5 […]

Bekijk blog post

Ervaringen van mijn klanten

Richard van Lingen – voestalpine WBN

“Martin is voor mij de steun en toe verlaat als het gaat om de CO2-prestatieladder. Zijn kennis over de CO2-prestatieladder is zeer groot en duurzaamheid is voor hem meer dan alleen werk. Inmiddels kan ik redelijk uit de voeten maar ondersteuning van Martin helpt ons gewoon op het juiste tijdstip de juiste actie uit te voeren. Ik kan Martin aanbevelen als je ondersteuning zoekt bij het opzetten of handhaven van de CO2-prestatieladder. ”

Marieke van Eijk – Jelle Bijlsma

“Voor het certificeren op de CO2 prestatieladder was ik voor Jelle Bijlsma BV op zoek naar een ervaren adviseur met veel kennis. Via via kwam ik bij Martin uit. Na één telefoongesprek wist ik voldoende, hij had toen namelijk al meteen een antwoord op al mijn vragen. Naast de brede kennis die hij heeft, denkt Martin ook mee in het hele proces en vult je aan als je zelf iets over het hoofd ziet. Hij is goed bereikbaar per mail en telefoon, communiceert duidelijk en prettig. Al met al heel fijn om mee samen te werken! ”

Merel van de Geer – Logitech

“Al jaren maken wij naar volle tevredenheid gebruik van de deskundigheid van Martin. Hij adviseert ons deskundig bij de ontwikkeling van onze positie op Trede 5 van de CO2-prestatieladder en helpt ons vanuit zijn betrokkenheid waar dat maar nodig is. Ook heeft hij ons goed geholpen bij de opzet van het systeem waarmee we onze positie op de Veiligheidsladder behaald hebben. ”