Duurzaamheid in aanbestedingen/tenders

Wilt u inschrijven op een opdracht en komt u duurzaamheid tegen in de uitvraag? Eerder een aanbesteding verloren op het thema duurzaamheid? Ik kan u hiermee helpen.

Het thema duurzaamheid komt op diverse manieren terug in aanbestedingen. Soms in de vorm van een concreet certificaat (CO2-Prestatieladder, ISO14001, PSO of MVO Prestatieladder), soms in de vorm van een duurzaamheidsplan.

Waar ik u mee kan helpen
Vanuit mijn ervaring (of samen met één van mijn partners) kan ik u helpen met het behalen van diverse certificaten. Indien mogelijk nog voor de deadline van de aanbesteding. (Mijn advies zou zijn om hier eerder mee te beginnen en te anticiperen op de vraag van opdrachtgevers.)

Ook kan ik u helpen met het schrijven van een duurzaamheidsplan. Vanuit mijn ervaring op het gebied van duurzaamheid en mijn technische kennis als civieltechnisch ingenieur kan ik duurzame oplossingen bedenken en technische oplossingen vertalen naar duurzaamheidswinst.

Hulp nodig bij een aanbesteding? Neem contact op.

Groene stroom!? Hoe zit het nu eigenlijk.

Een gastblog van Willem Groenendijk (Robert Bosch Nederland) over de vragen rondom groene stroom. Wat is het verschil tussen groene en grijze stroom? Hoe weet je zeker dat de groen stroom die je koopt op een duurzame wijze is opgewekt? Deze vragen komen aan bod in deze blog. Veel leesplezier! Groene skipistes en een warme […]

Bekijk blog post

Wereldverbeteraar

Afgelopen week kwam ik een oude klant tegen die ik graag als voorbeeld gebruik om jullie uit te leggen hoe iemand, of een heel bedrijf, kan veranderen. Ik ben blij dat ik dit soort voorbeelden tegenkom en ik hoop dat ik vaker dit verschil kan maken. Eerste afspraak Ik kan mij de eerste afspraak, 2,5 […]

Bekijk blog post