Veiligheidsladder

Werkt u voor ProRail, Tennet of Rijkswaterstaat en heeft u iets gehoord over de Veiligheidsladder? Komt u de veiligheidsladder tegen bij aanbestedingen en wilt u er mee aan de slag? Ik kan u hiermee helpen.

Wat is de Veiligheidsladder?
De Veiligheidsladder gaat over veiligheidsbewustzijn en geeft bedrijven de mogelijkheid om op eigen wijze gedragsverandering door te voeren. De ladder is ontwikkeld door ProRail om het veiligheidsbewustzijn binnen organisaties te meten en te verbeteren, met als doel: het aantal onveilige situaties terug te dringen.

Wat is de toegevoegde waarde van de Veiligheidsladder?
De meerwaarde van de Veiligheidsladder ligt voornamelijk in het feit dat er door de gehele organisatie een groter veiligheidsbewustzijn komt. Dit zorgt voor minder onveilige situaties en dus minder verzuim en minder schades.

De Veiligheidsladder vraagt om met leveranciers en onderaannemers om de tafel te gaan om samen veiliger te werken. Veiliger werken betekent ook dat projecten beter voorbereid worden. Hierdoor worden er minder fouten gemaakt binnen projecten en worden de bijbehorende faalkosten dus verminderd.

Ook heeft de audit van de Veiligheidsladder direct een positief effect binnen de organisatie. In tegenstelling tot andere schema’s zal bij de Veiligheidsladder de audit niet op basis van documenten beoordeeld worden. De informatie wordt verkregen door middel van interviews met verschillende medewerkers uit de diverse lagen van de organisatie. De audit op zichzelf zorgt, bij de medewerkers, al voor een verhoging van het veiligheidsbewustzijn.

Waar ik u mee kan helpen
Ik kan u helpen om een certificaat op de Veiligheidsladder te behalen. Vanuit mijn ervaring met het begeleiden van diverse organisatie kan ik er voor zorgen dat u aan de goede zaken aandacht besteed. Zo kost het traject u minder tijd en weet u dat uw organisatie goed voorbereid de audit in gaat.

Aan de slag met de Veiligheidsladder? Neem contact op.

Wereldverbeteraar

Afgelopen week kwam ik een oude klant tegen die ik graag als voorbeeld gebruik om jullie uit te leggen hoe iemand, of een heel bedrijf, kan veranderen. Ik ben blij dat ik dit soort voorbeelden tegenkom en ik hoop dat ik vaker dit verschil kan maken. Eerste afspraak Ik kan mij de eerste afspraak, 2,5 […]

Bekijk blog post

Groene stroom!? Hoe zit het nu eigenlijk.

Een gastblog van Willem Groenendijk (Robert Bosch Nederland) over de vragen rondom groene stroom. Wat is het verschil tussen groene en grijze stroom? Hoe weet je zeker dat de groen stroom die je koopt op een duurzame wijze is opgewekt? Deze vragen komen aan bod in deze blog. Veel leesplezier! Groene skipistes en een warme […]

Bekijk blog post